zondag, 29 maart 2020 07:48

Ajam Smoor op zijn Indisch

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 750 gram kipfilet of kippendijfilet in grotere stukken gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 milliliter heet water
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 stengel sereh
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olie en roomboter

 

 

Is echt lekker, heb meer het idee dat het side dish is. Komt oorspronkelijk uit het receptenboek van Familie Over De Kook..

    • Kook 300 milliliter water in een waterkoker. Giet dit in een mengbeker samen met 1 kip bouillonblokje. Bestrooi de kip met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout en 1 flinke eetlepel bloem.
    • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoofpan. Bak de kip in porties kort rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Bak de uien met de knoflook, tomaat, gember, sambal badjak, sambal oelek, nootmuskaat en bruine suiker voor ongeveer 10 minuten. (niet te hoog vuur)
    • Voeg vervolgens de ketjap manis, rijstazijn en bouillon toe. Roer goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Kneus de stengel sereh door deze even door midden te breken en leg deze in de pan erbij. Leg de deksel voor de helft op de pan en laat de kip 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal na 30 minuten de deksel eraf en laat nog eens 30 minuten pruttelen. (hoe langer de kip kan pruttelen, hoe lekkerder de kip wordt)
    • Breng de ajam smoor eventueel extra op smaak met peper/zout. Serveer de ajam smoor met rijst, komkommer in zuur en kroepoek. De stoof is ook erg lekker met rijst en roerbakgroenten.
  1. Doe de komkommer van te voren in zoet/zuur zeker een half uur. Je kan ook wat sambal oelek bij de komkommer laten meetrekken. Heb ik gisteen niet gedaan.

 

 

zondag, 07 juli 2019 07:15

gazpacho soep 6 p 

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 2 rode paprika's

    5 rijpe, rode tomaten

    1 komkommer, geschild

    2 el selderijblad

    1 el tuinkruiden als basilicum, munt, koriander etc.

    1 el worcestersaus

    scheut rodewijn-azijn

    1 teen knoflook, gehakt

    ½ rode peper, al dan niet met zaadlijsten

    1 ontpitte geschilde avocado

    scheut extra vierge olijfolie

    ijsblokjes of een kop koud water
 

 

  1. Hak alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en proef.
  2. Pas de smaak aan in overeenstemming met uw behoefte aan meer of minder zuur, zout of romig.
  3. Pas de structuur aan door de machine korter of langer te laten draaien of door de soep, als u hem liefst extra fijn hebt, nog door een roerzeef te draaien.
  4. Zet hem vervolgens liefst twaalf uur in de koelkast. Serveer de soep in een diep bord of mooi (groot) glas, met stukjes gekoelde watermeloen en 1 eetlepel volle Griekse yoghurt per persoon.
     

 

 

 

zaterdag, 20 april 2019 09:06

Mini guiches

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 1 rol of 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren + 1 geklutst ei
  • 150 ml room
  • 3 plakken rauwe ham
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboom pitjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • Een handje rucola
  • Een handje geraspte kaas
  • boter om in te vetten
  • peper en zout
 

 


  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren.
    Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffin vormpjes.

    Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt. Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout. Kluts de eieren en voeg de room toe. Meng goed door. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes. Leg eerst een paar rucola blaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen. Verdeel vervolgens het ei mengel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten. Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit.

    Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches. Voeg een beetje van het geklutste ei over de ster en herhaal met alle quiches. Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren.
    Bak de quiches af in 20-25 minuten.

     

 

 

 

over de blogs...


Aardbei en zo...October 17, 2017
alle planten in een artikelSeptember 02, 2014
Begin is erMarch 09, 2015
CSI: DruifSeptember 01, 2014
Druif doet niksMarch 09, 2015
Druif druptMay 11, 2018
Druif durft niet.March 19, 2015

Contact

Ik op het web
nieuwe mediaweg

Digitaalstad
3423 AA

 

stuur een e-mail

Social media

TwitterLinkedInRSS FeedPinterest
Pin It
JoomShaper