woensdag, 25 november 2020 12:41

Mijn vorige bericht over de voortgang van de Vasa is al meer dan een jar geleden gepost. Ik zit nog steeds in module 4. Maar alle dozen zijn inmiddels binnen en wachten gduldig tot ze aan de beurt zijn. Moet ter verdediging wel zeggen dat ik inmiddels weer wat planken heb verwijderd. En dus opnieuw heb moeten zetten. Hierbij is het wel zo dat de eeuwenoude methode van planken nat maken en verhitten boven vuur, bnog steeds goed werkt als je planken echt in een gebogen vorm wilt krijgen. Ik ga straks nog de verdere opbouw doen van de achterdekken, en de vloerdelen plaatsen op de ondergrond. Ik airbrush ze  (compressor van Ria) aan de achterzijde dan blijft de voorkant nog orgineel en werkt de kleur aan de onderzijde beter door, zodat het contrast wat gedimd wordt. Het duurde naar mijn mening wel erg lang allemaal. Je zag het ook echt niet opschieten op een bepaald moment, en ja dat laat je dat maar zitten. Maar je ziet het de doorzetter wint.

woensdag, 13 november 2019 12:44

Ja, daar doet dit hele Vasa project me aan denken. Die commercial van die garnalenpelster, die hele schepen vol garnalen op  haar af ziet komen. Inmiddels heb ik al 7 pakketten bezig en heb ik pas mijn vierde doos geopend. Dus we zijn er nog lang niet. Vooral de derde fase heeft heel veel tijd gekost om alle planken te plakken en goed te buigen. Inmiddels zijn er ook al vijf spanten (die puntjes aan de bovenziijde) afgebroken. Heb ik een van de zijsteunen moeten ondersteunen met extra strips (lucifers) en is er per ongeluk keen punaise in het ruim terecht gekomen, die nu is ingesloten. En het eerste dek dat ik nu plaats past niet. De oipbouw staat te ver naar achteren. Maar verder gaat het voorspoedig hoor, helemaal niet teleurgesteld of zo..

woensdag, 13 maart 2019 14:18

Het is niet erg om buiten je comfortzone te zijn. Je  leert er van en je horizon is verbreed. Daar dacht ik aan toen ik besloot om eens een houten schaalmodel te gaan bouwen. Dat heb ik dus nog nooit gedaan. Daarbij is het meteenn louterend want ik heb een jeugdtrauma over gehouden aan het bouwen van een plastic schaalmodel. Dat was namelijk een pakket dat een oom mij kado gaf. Met de nadrukkelijke opmerking dat ik moest beloven het model helemaal af te maken, anders geen deal... Natuurlijk beloofde ik dat. Het model is nooit affgemaakt. De betreffende oom kwam natuurlijk regelmatig over de vloer. Wijselijk vroeg hij nooit naar de voortgang. Vergetern dat hij het gegeven had? Lijjkt me sterk. Daarom moet het er nu maar van komen. Niet kinderachtig,  maar meteen groots... Hout zal het zijn. Een grotere valkuil kan ik nu even niet bedenken...

over de blogs...


Aardbei en zo...October 17, 2017
alle planten in een artikelSeptember 02, 2014
Begin is erMarch 09, 2015
CSI: DruifSeptember 01, 2014
Druif doet niksMarch 09, 2015
Druif druptMay 11, 2018
Druif durft niet.March 19, 2015

Contact

Ik op het web
nieuwe mediaweg

Digitaalstad
3423 AA

 

stuur een e-mail

Social media

TwitterLinkedInRSS FeedPinterest
Pin It
JoomShaper