zondag, 07 juli 2019 07:15

gazpacho soep 6 p 

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 2 rode paprika's

    5 rijpe, rode tomaten

    1 komkommer, geschild

    2 el selderijblad

    1 el tuinkruiden als basilicum, munt, koriander etc.

    1 el worcestersaus

    scheut rodewijn-azijn

    1 teen knoflook, gehakt

    ½ rode peper, al dan niet met zaadlijsten

    1 ontpitte geschilde avocado

    scheut extra vierge olijfolie

    ijsblokjes of een kop koud water
 

 

  1. Hak alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en proef.
  2. Pas de smaak aan in overeenstemming met uw behoefte aan meer of minder zuur, zout of romig.
  3. Pas de structuur aan door de machine korter of langer te laten draaien of door de soep, als u hem liefst extra fijn hebt, nog door een roerzeef te draaien.
  4. Zet hem vervolgens liefst twaalf uur in de koelkast. Serveer de soep in een diep bord of mooi (groot) glas, met stukjes gekoelde watermeloen en 1 eetlepel volle Griekse yoghurt per persoon.
     

 

 

 

zaterdag, 20 april 2019 09:06

Mini guiches

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 1 rol of 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren + 1 geklutst ei
  • 150 ml room
  • 3 plakken rauwe ham
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboom pitjes
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • Een handje rucola
  • Een handje geraspte kaas
  • boter om in te vetten
  • peper en zout
 

 


  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren.
    Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffin vormpjes.

    Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt. Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout. Kluts de eieren en voeg de room toe. Meng goed door. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes. Leg eerst een paar rucola blaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen. Verdeel vervolgens het ei mengel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten. Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit.

    Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches. Voeg een beetje van het geklutste ei over de ster en herhaal met alle quiches. Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren.
    Bak de quiches af in 20-25 minuten.

     

 

 

 

donderdag, 14 maart 2019 08:40

Mexicaanse wraps  (KHA)

ingrediënten

  

werkwijze

 

  • 500 gram rundergehakt
  • 12 slabladeren
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 ui in stukjes
  • 4 lente uien in ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 50 ml hoisinsaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepel rijstwijn azijn
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

 

  1. bak de gehakt rul
  2. doe de paprika en ui bakken
  3. met de hoisinsaus, chilisaus riijstwijn, sojasaus, gemberpoeder
  4. voeg gehakt toe
  5. leg sla op de wraps, verdeell enige massa over de wrap en rollen maar... 

 

 

over de blogs...


Aardbei en zo...October 17, 2017
alle planten in een artikelSeptember 02, 2014
Begin is erMarch 09, 2015
CSI: DruifSeptember 01, 2014
Druif doet niksMarch 09, 2015
Druif druptMay 11, 2018
Druif durft niet.March 19, 2015

Contact

Ik op het web
nieuwe mediaweg

Digitaalstad
3423 AA

 

stuur een e-mail

Social media

TwitterLinkedInRSS FeedPinterest
Pin It
JoomShaper